ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ● ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ●  ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

 
 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013
 
 
ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.
 

8-1-2013

Ενώπιον της Προέδρου του Δικαστηρίου οι προσφεύγοντες ΤΥΠΑΤΕ και ΣΕΤΑΠ και οι παρεμβαίνοντες υπέρ τους, Σύλλογοι Συνταξιούχων ΑΤΕ, Σύλλογος Εργαζομένων Ταμείου Υγείας και ΟΤΟΕ, εκπροσωπήθηκαν από 7 συνηγόρους, ενώ από την άλλη πλευρά η Τράπεζα Πειραιώς, εκπροσωπήθηκε από 3 δικηγόρους και από άλλους 2, οι παρεμβαίνοντες ΤΑΥΤΕΚΩ και ΕΟΠΥΥ.

Η κάθε πλευρά εξέτασε από δύο μάρτυρες, ενώ στη διαδικασία δεν έλειψαν οι εντάσεις, είτε μεταξύ των συνηγόρων, είτε των συνηγόρων – κυρίως της προσφεύγουσας πλευράς – με την Πρόεδρο.

Οι τοποθετήσεις και οι θέσεις των συνηγόρων της Πειραιώς, προκάλεσαν πολλές φορές τις αντιδράσεις των παρισταμένων συναδέλφων, που, από νωρίς, είχαν προσέλθει στα Δικαστήρια κι είχαν κατακλείσει την αίθουσα την ώρα της εκδίκασης της υπόθεσης. Τουλάχιστον δυο φορές η Πρόεδρος απείλησε με εκκένωση της αίθουσας κι ήταν τις στιγμές, που η άλλη πλευρά χαρακτήρισε «αγορά», το «χάρισμα» της ΑΤΕ και όταν, ο προκλητικότερος των δικηγόρων της Πειραιώς, υποστήριξε, πως «ήταν ελεύθερη η επιλογή των εργαζομένων, να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις…».

Η προθεσμία υποβολής των γραπτών απόψεων και προτάσεων, των αντιδίκων, ορίστηκε, με αίτημα των συνηγόρων των φορέων των εργαζομένων, για την επόμενη Δευτέρα 14-1-2013, πράγμα που σημαίνει, πως η απόφαση του Δικαστηρίου δεν αναμένεται πριν από το τέλος του μήνα.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ